Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap krijgt Gaby te horen dat zij Purpura van Henoch-Schönlein heeft, dit is een ontsteking van kleine bloedvaatjes die vooral bij jonge kinderen voorkomt. het is een auto-immuunziekte. Hierbij worden de wanden van de kleine bloedvaatjes door het eigen afweersysteem aangevallen. Vooral huid, darmen en nieren zijn hierbij de klos....

Dat we graag kinderen wilden, wisten we meteen, maar dat de weg naar onze droom zo veel hobbels had, dat hadden we nooit kunnen bedenken. Vijf jaar lang bestond ons leven uit ziekenhuisbezoeken, operaties, behandelingen, injecties en hormonen. Met uiteindelijk maar één doel: een kindje.

Bij vrouwen die het Polycysteus Ovarium Syndroom hebben (PCOS) groeien er cysten op de eierstokken. Dit kan gevolgen hebben voor de vruchtbaarheid. Naast de cysten op de eierstokken zijn er meer verschijnselen die bij dit syndroom voorkomen.
Bij vrouwen die PCOS hebben worden in de eierstok meerdere kleine follikels gevormd, die moeilijk tot groei...

Op de basisschool vroeg de juffrouw op een dag, "Wat wil je later worden?", daar hoefde ik niet lang over na te denken. "Ik wil moeder worden!". Moeder worden, dat was mijn grote droom, en dan ook het liefst een jonge moeder. Dit is helaas anders gelopen dan ik had verwacht.