Wellness dagje bij Sense City in Breda

04-05-2021

De Magnesium Experience, Roy en ik zagen het voorbij komen op televisie en we waren direct nieuwsgierig! Nadat we wat hadden rondgeneusd op de website van Sense City heb ik direct contact gezocht met Sense City, ik was heel benieuwd naar deze experience!

In deze drukke tijden vol prikkels ligt onze focus op je echt te laten ontspannen en tot rust te laten komen. Door de opname van de magnesium krijg je tegelijkertijd nieuwe energie en een betere gezondheid. Sense City biedt je graag een Wellness beleving die je niet snel vergeet. Zo omschrijven de eigenaren hun experience in het kort. Dit klonk natuurlijk als muziek in mijn oren. Ik ben zelf erg gevoelig voor prikkels en ik kan moeilijk ontspannen. We hebben bijna allemaal een druk leven, je gezin, familie, vrienden, je werk, hobby's en dan wil je eigenlijk ook nog wat tijd voor jezelf, maar dat schiet er vaak bij in. Ik plan daarom regelmatig me-time in, deze week heb ik bijvoorbeeld een week vrij genomen van mijn werk. Roy moet gewoon werken en Acie Lou gaat gewoon naar de kinderopvang en naar haar opa's en oma's, dus echt even een weekje voor mij. Even ontstressen en aan mezelf denken. Deze week was dus de perfecte week om naar Sense City te gaan.

Magnesium

Magnesium is naast zuurstof en water de derde levensbehoefte van ons lichaam. Gemiddeld heeft een mens ongeveer 400 milligram magnesium per dag nodig. Normaal gesproken halen we dit uit onze voeding: bananen, granen, noten, abrikozen en groene groenten zoals spinazie. Helaas eten we niet altijd voldoende van deze voedingsmiddelen en dan ontstaat er een tekort aan magnesium. Door dat je ouder wordt kan dit tekort groter worden. Ook het drinken van frisdrank, koffie, suikers en het ervaren van stress of veel sporten kan zorgen dat we minder magnesium in ons lichaam hebben. De cafeïne van het dagelijks drinken van koffie en thee zorgt ervoor dat de nieren extra magnesium verbruiken, bij stress verbruikt het lichaam tot wel tweemaal meer magnesium dan normaal en veel sporten leidt ook tot extra uitscheiding van magnesium. Allemaal informatie waar ik eigenlijk geen weet van had en waar ook naar mijn inziens weinig over bekend is en gedeeld wordt. 


Magnesium kan beter worden opgenomen via de huid, bij voedingssupplementen komt het terecht in het maagdarmkanaal waar veel verloren gaat. Sense city verkoopt ook veel producten (ook online!) zoals olie, gel, maar ook magnesium kristallen die je bijvoorbeeld in je bad of in een voetenbad kan doen. Ik had om 10.00 uur een afspraak, 10 minuten van te voren moest ik er zijn en ik hoefde alleen badkleding mee te nemen. Een hele mooie locatie waar je direct tot rust komt. Bij binnenkomst werd ik vriendelijk welkom geheten en kreeg ik een badjas en badslippers te leen. 

Verzorgende voetenspa

Je start met een heerlijk geurend voetenbad, dit voetenbad is 37 graden met aromatherapie. Hier worden zuivere magnesiumkristallen aan toegevoegd. Door de warmte van het voetbad met magnesium kom je direct tot rust en neem je optimaal magnesium op. Een heerlijk kopje thee om volledig tot rust te komen.

Infrarood deken, Magnesium & Aloë vera lichaamspakking & gezichtsmasker

Dit vond ik het fijnste van de hele experience! Je wordt ingesmeerd met een lichaamspakking van Magnesium en Aloë vera, vervolgens wordt je ingepakt in folie en krijgt je een warm infrarooddeken over je heen. Het geeft je warmte en rust en de poriën zouden open moeten gaan staan, dit zorgt voor optimale opname van de Magnesium. Vervolgen wordt je gezicht gemasseerd met dezelfde pakking, heerlijk!! Hierna wordt je alleen gelaten en mag je genieten van de fijne geuren van de pakking en de warmte van het deken. 

Deze behandeling is effectief bij gewrichtsklachten en ontspant de spieren. 

Andullatiemassage

Een hele bijzondere behandeling die ik nog niet eerder had gehad. Ik vind het juist leuk om eens wat anders uit te proberen dan een standaard massage, dat geldt eigenlijk voor deze hele experience. 

Een andullatiemassage is een massagebank die zorgt voor laag frequentie trillingen in combinatie met infrarood. Het moet zorgen voor een diepe ontspanning van de spieren, het is heel geschikt voor mensen met allerlei pijnklachten zoals rugklachten, migraine, spierkrampen en gewrichtsklachten. 

De behandeling voelt niet echt als een massage vind ik persoonlijk, maar je voelt echt de trillingen, er wordt samen met jou gekeken wat je prettig vindt qua frequentie van de trillingen.

Daarna mag ik gaan genieten van een heerlijke groene smoothie in de Wellness lounge. Een prachtige ruimte waar je optimaal kan ontspannen. 

Infrarood sauna 

Heerlijk om even te ontspannen in de sauna, vooral met het vieze weer van vandaag had ik dit echt even nodig. Je kan je vooraf insmeren met magnesiumolie of een gel. Door de warmte van de sauna (maximaal 50 graden) wordt de magnesium optimaal opgenomen. 

Floaten in Magnesium

En tot slot kan je floaten in 36 graden water met Magnesium. Floaten ontstresst, herstelt het lichaam, brengt diepe ontspanning en geeft rust. Een uur floaten zou gelijk moeten staan aan 5 uur slaap. De letterlijke betekenis van Floaten is 'drijven', en dat is ook precies wat je doet. Floaten is gewichtloos drijven in zout water, zodat je voor eventjes tijd- en gewichtloos bent. Een heerlijke manier om optimaal te kunnen ontspannen dus. 

Hierna ga je jezelf douchen en kan je jezelf gaan aankleden. Bij Sense City hebben ze een ruimte met verkleedkamers en kluisjes, hier kan je je spullen opbergen. Ook hebben ze een mooie ruimte gecreëerd van alle gemakken voorzien, make-up remover, dagcremé, föhn enzovoorts, een fijne plek om jezelf op te frissen zodat je daarna nog een drankje kan drinken in de Wellness Lounge, of je kan een gezellig hapje gaan eten op het terras in het gezellige centrum van Breda. 


De experience duurt 2,5 uur, het personeel was erg vriendelijk en ze weten waar ze het over hebben, ze vertellen je over de werking van magnesium en leggen je goed uit wat de behandeling inhoudt en wat ze gaan doen. De dame die mij door de experience heen heeft begeleid was erg kundig, vriendelijk en straalde rust uit. Ik vind kundig en vriendelijk personeel altijd erg belangrijk en daarnaast wil ik mezelf op mijn gemak voelen zodat ik optimaal kan ontspannen. Naast de Magnesium experience biedt Sense City nog andere behandelingen aan, voor meer informatie kan je een kijkje nemen op de website www.sensecity.nu !

Dank je wel dames van Sense City, ik heb genoten! Leuk om kennis gemaakt te hebben met deze bijzondere experience!