Texel

06-09-2020

Mijn man en ik zijn verliefd geworden op dit eiland, dit jaar hebben we voor het eerst het eiland laten zien aan onze dochter. We hebben een hele fijne week gehad en we willen onze tips graag met jullie delen.

Je gaat met de boot van het vaste land naar Texel. Het is handig om vooraf een ticket te kopen voor de boot, dit is een retourticket dus je kan ook weer terug hiermee. In verband met het Covid-19 mag je helaas je auto niet uit als je op de boot bent. Dit is jammer want het is geweldig om boven op het dek te staan tijdens de overtocht. De zeemeeuwen brood voeren en genieten van het prachtige uitzicht.

Verblijf

Wij verblijven altijd op Vakantiepark De Krim in Cocksdorp. Op dit park heb je alles wat je nodig hebt voor een ultiem verblijf (met kinderen). Een nieuw binnen (en buiten) zwembad, verschillende restaurants, indoor en outdoor speelparadijs, bowlingbaan en nog veel meer. Op het park heb je de keuze uit verschillende accomodaties. 

Eten

Hieronder een aantal restaurantjes waar wij heerlijk gegeten hebben:

- Strandpaviljoen Paal 17. Een restaurant aan het strand met een geweldig uitzicht. Je kan hier terecht voor een heerlijke lunch of diner, of om gewoon even wat te drinken.
- Restaurant Quintys, echt een aanrader, wat hebben we daar heerlijk gegeten:
- De Smulpot, heerlijk eten, voor jong en oud, heel vriendelijk personeel:


- Viscentrum Beek, de lekkerste visboer van het eiland vinden wij.
- Strandhuus 28. Wij hebben hier aan het strand gelegen en als lunch hier een sushibowl gegeten, heerlijk!

Activiteiten

- Schapenboerderij Texel. Afhankelijk van het seizoen kan je met lammetjes knuffelen, verschillende dieren, pony rijden, een speeltuin, stro doolhof, boerderijwinkel en een leuk plekje om wat te drinken. En wat je echt moet zien is de demonstratie schapendrijven met honden, heel leuk en bijzonder om dit te zien!- Juttersmuseum. Dit is een museum met strandvondsten van ruim 75 jaar, van dildo's tot schepen. Er is ook veel te doen voor kinderen, ga op ontdekkingstocht in het museum, je komt diverse leuke spelletjes tegen zoals bibberspiraal en zeememorie. Ook is er een grote speeltuin met klimtoren, schommels en ook kan je van het schip roetsjen met de kabelbaan van dertig meter!
- Fiets huren. Heel leuk om het eiland te verkennen per fiets, ik zou wel een elektrische fiets nemen want het kan heel hard waaien op Texel, vooral in de duinen. 
- Ecomare. Jonge zeehondjes in de opvang, bruinvissen onder en boven water en een groot open zeeaquaria. Genoeg te zien en te beleven voor jong en oud. 
- Texel Zoo (zelf nog nooit geweest). Hier heb je meer dan 40 diersoorten en meer dan 350 vogels. 
- Vuurtoren. De enige vuurtoren in Nederland waar je aan drie kanten over zee uitkijkt. Je hebt in de toren 118 traptreden, via een wenteltrap beklim je zes verdiepingen, maar wat een prachtig uitzicht heb je dan!
- Het plaatsje Oudeschild. Dit is het enige dorp van Texel dat direct aan zee ligt. Een aantal keer per jaar stijgt het water zo hoog dat de kade overstroomt. Het is de thuishaven van de Texelse vissersvloot. Rond het weekend ligt de haven vol met mooie boten. Je kan vanuit hier een boottocht maken op de Waddenzee en de VOC-geschiedenis van de Texelse Reede beleven. Het is een heel mooi oud dorpje, heel leuk om eens doorheen te lopen. 

Wat een heerlijke week hebben wij gehad! Omdat je met de boot naar Texel moet hebben wij altijd meer een vakantiegevoel dan op andere plekken in Nederland. Een heerlijk eiland om tot rust te komen, even uit te waaien op het strand of in de duinen, maar ook een eiland waar je niet stil hoeft te zitten!


Houd er rekening mee dat je in verband met covid-19 je overal moet reserveren.