Sinterklaas cadeau tips voor een kindje van 0 jaar!

31-10-2019

Op 16 november komt de goedheilig man weer aan in Nederland, de hoogste tijd om internet en de winkels weer af te struinen voor leuke cadeautjes voor de kinderen die dit jaar lief zijn geweest, maar wat ga je in hemelsnaam kopen?

Ik hoor zo vaak dat ouders zeggen dat hun kinderen al zo veel spulletjes hebben, wat moet je dan nog vragen of kopen voor je kinderen met Sinterklaas en Kerstmis. Onze dochter Acie Lou zal rond de 6 maanden zijn als het pakjesavond is, ik vind dit persoonlijk een hele moeilijke leeftijd om een verlanglijstje te maken. Ik ben op onderzoek gegaan naar leuke en praktische cadeautjes voor de leeftijd tot ongeveer 1 jaar.

Ik hoor zo vaak dat ouders zeggen dat hun kinderen al zo veel spulletjes hebben, wat moet je dan nog vragen of kopen voor je kinderen met Sinterklaas en Kerstmis.
Ik hoor zo vaak dat ouders zeggen dat hun kinderen al zo veel spulletjes hebben, wat moet je dan nog vragen of kopen voor je kinderen met Sinterklaas en Kerstmis.

- Badspeeltje van het merk Liewood 21,95 euro.
Deze leuke Poes en Konijn drijven in het water, speelgoed om makkelijk vast te grijpen door kleine handjes. De speeltjes zijn best prijzig vind ik maar het grote voordeel is dat er geen gaatje in de onderzijde zit, waardoor er geen water- en zeepresten achter blijven. Het is BPA- vrij en gemaakt van 100% natuurlijk rubber en is veilig om op te kauwen. (ook in andere kleuren verkrijgbaar.) Vindt je deze speeltjes te duur? Je hebt ook hele leuke badspeeltjes bij de Hema voor 5 euro, hier zit alleen wel een gaatje in waardoor er water in komt.

- Activiteiten boekje van het merk Done by Deer 24,95 euro
. Heel leuk zacht boekje gevuld met onder andere een klein spiegeltje, een bijtring en kraakgeluiden. Je kan het boekje aan de kinderwagen vast maken zodat je kleine boef het boekje niet op de grond kan gooien. (Ook in het grijs verkrijgbaar.) Vindt je dit boekje te duur, je hebt bij de Hema ook een knisperboekje voor 7 euro.

- Play and Go speelkleed (in verschillende designs) Rond de 17,00 euro. Een draagbare tas, dé oplossing voor rondslingerend speelgoed. Daarnaast is deze opbergzak meteen een speelkleed. Door de hippe designs passen de speelkleden ook nog eens mooi in je interieur, ook niet geheel onbelangrijk. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten.

- Leuke sjaal, muts en wanten. In heel veel verschillende winkels zijn deze natuurlijk verkrijgbaar, lekker warm voor de winter! Ik ben zelf echt fan van H&M en de Zara. Bij de Zara hebben ze nu kaboutermutsjes, gemaakt van tricot, verkrijgbaar in verschillende kleurtjes en kosten maar 7,95 euro. Deze mutsjes zijn echt heel schattig voor je eigen kabouter!

- Geboortekubus/Speelkubus van Joy of Unique (www.joyofunique.nl) 29,95 euro. Helemaal zelf samen te stellen en maak hem ook persoonlijk door de naam (en geboortedatum) van je kindje er op te laten drukken. De speelkubus bestaat uit een fotozakje, bijtring, knispervak en voelvak. Acie Lou is helemaal dol op deze kubus!

- Jip en Janneke boek 22,50 euro. Ik vind dat dit boek in je boekenkast moét staan. Hoe leuk zijn de verhalen over de gebeurtenissen van Jip en Janneke. Super leuk om je kindje voor te lezen! Als dit boek te duur is om te vragen dan kan je er ook voor kiezen om alleen het boekje over Janneke te vragen (of over Jip), deze kan je al voor 6 euro kopen bij de Hema.

- Vtech magisch liedjesboek 19,95 euro. Doormiddel van dit boek kan je kindje kennis maken met zes bekende kinderliedjes. De figuurtjes helpen de fijne motoriek te ontwikkelen en de kleurtjes stimuleren de visuele ontwikkeling van je kindje. Ik ben sowieso fan van al het speelgoed van Vtech, bij ieder product staat ook beschreven vanaf welke leeftijd het geschikt is.

- Jouéco babywalker 44,96 euro. Een hele mooie houten loopwagen. Er zitten allerlei speeltjes op de loopwagen, volop speelplezier voor je kleintje. Een leuke manier om te ontdekken en om te leren lopen.

Ik heb zelf ook witte rompertjes en de producten van naïef op het verlanglijstje van Acie Lou staan. Dit zijn niet de leukste cadeautjes om te geven, maar wel super praktisch en altijd fijn om te krijgen.

Daarnaast heb ik ook speelgoed op haar verlanglijstje gezet voor als ze wat ouder is, dit zet ik dan op zolder zodat ze later weer iets heeft om mee te spelen. Denk hierbij aan een rotan poppenwagen van Dille & Kamille of houten blokken. Kindjes kunnen toch niet met alles tegelijkertijd spelen.

Ik hoop dat je wat inspiratie hebt opgedaan voor het lijstje voor Sinterklaas, en anders koop gewoon een stuk speculaas. Ga nou maar snel de inkopen doen, bedankt voor het lezen van deze blog, nu komt voor jullie al het rijmen nog.