Het leed dat verborgen reflux heet.

10-02-2020

Tijdens het drinken aan de borst merkten we dat Acie Lou erg gefrustreerd was en we hadden het idee dat ze pijn had, maar we wisten niet wat het nou precies was. Tijdens het drinken was ze zich regelmatig aan het overstrekken, ze had vaak de hik, rook zuur uit haar mond, dronk heel onrustig en haar voeding kwam omhoog..

Ik ben op internet de symptomen op gaan zoeken, ik had al regelmatig gehoord van Reflux en ik kwam dan ook al snel uit bij verborgen reflux. Dit omdat bij Acie Lou de voeding niet uit haar mondje komt, maar ze dit weer inslikt.

"Bij verborgen reflux komt de voeding omhoog en slikt het kindje de voeding vervolgens weer door. De maaginhoud komt dus omhoog en zakt weer naar beneden. Hierdoor komt de zure maaginhoud twee keer door de slokdarm, wat een scherpe brandende pijn kan veroorzaken. "

Op internet had ik direct heel veel goede tips gevonden. Er stond ook dat medicatie zou helpen maar we wilden eerst kijken of we zonder medicatie haar ook zouden kunnen helpen.

Door een borstontsteking ben ik melk gaan kolven en kreeg zij dit uit een fles aangeboden. We merkten direct dat ze veel rustiger aan het drinken was. We hadden meteen al een ander kindje. Niet overstrekken en ze schreeuwde het niet uit.

Na het eten lieten we haar goed boeren en hielden we haar even overeind zodat het goed kon zakken. Het was belangrijk om haar niet plat te leggen dus we hebben direct alles schuin gelegd, haar bedje, de box en de kinderwagen. Dit hebben we ook gedaan bij de opa's en oma's en bij de kinderopvang. Alleen op de commode lag ze even plat, verder nergens.

We hadden heel snel al een ander kindje, ze had er echt baat bij. Hierdoor waren we er ook bijna zeker van dat het verborgen reflux was.
We hadden heel snel al een ander kindje, ze had er echt baat bij. Hierdoor waren we er ook bijna zeker van dat het verborgen reflux was.

We hadden heel snel al een ander kindje, ze had er echt baat bij. Hierdoor waren we er ook bijna zeker van dat het verborgen reflux was. De hik had en heeft ze wel regelmatig, dit is erg zielig. De hik houdt dan ook heel lang aan waardoor dit gaat irriteren.

Bij het consultatie bureau hebben ze ook de diagnose gesteld en vonden ze dat we super goede maatregelen hadden genomen, hierdoor hoefde ze geen medicatie te krijgen.

Acie Lou lag áltijd schuin, we denken dat hierdoor ze ook later pas kon rollen. Ze lag nooit plat en kon het omrollen dus ook niet zelf ontdekken. We durfden haar niet plat te leggen omdat we dan direct zagen dat ze hier last van had.

Ze is nu 7,5 maand oud en heeft nauwelijks nog last van haar reflux. Soms zijn er nog wel momenten dat het niet lekker valt, maar dit komt gelukkig nog heel weinig voor. Inmiddels hebben we ook alles weer plat gelegd. We houden haar nog wel een hele tijd overeind na haar voeding zodat alles goed kan zakken.

Op dit soort momenten is het heel fijn en handig dat er zo veel informatie op internet staat, soms kan je jezelf ook helemaal gek maken, maar dit keer heeft het ons geholpen en heeft het er voor gezorgd dat Acie Lou geen medicatie nodig had.